Over ons

Sinds 1992 stelt Inspectie Groep Nederland zich als doel om in Nederland een ontzorging van de Technische Dienst te kunnen bewerkstelligen.

Inspectie Groep Nederland biedt deze inspecties aan. Een aantal inspecties kunnen in eigen beheer worden uitgevoerd. Hiervoor biedt Inspectie Groep Nederland cursussen om het betreffende personeel te scholen. Wilt u zich liever niet bezig houden met het plannen van inspecties en de verantwoordelijkheid van de elektrotechnische installaties bij een ander neerleggen? Geen probleem! Indien u het beheer en de verantwoordelijkheden van de elektrotechnische installaties uit handen wil geven, bieden we via onze partner SPM (Strategic Property Management), opties om dit mogelijk te maken. Ook voor de andere disciplines wordt ons netwerk gebruikt en kunnen we door middel van onze partner SPM een ruim gamma aan expertises aanbieden. Met recht een totale ontzorging!

Visie IGN

De klant ontzorgen, een volledig pakket aanbieden (thermografie, NEN 3140 inspecties, tekenen elektrische installaties, opleidingen, netanalyse). Een goede rapportage die mondeling wordt toegelicht en waarbij reparaties goed beheerd en eenvoudig kunnen worden opgevolgd.

Ons beleid

Ons beleid op het gebied van kwaliteit, veiligheid en gezondheid is per e-mail opvraagbaar.

Voordelen IGN

  • dagelijkse bezigheid van inspecteurs in vergelijking met bijvoorbeeld de huisinstallateur;
  • de verzekering kan een onafhankelijke inspectie eisen;
  • goede en duidelijke wijze van rapporteren met een actuele cockpit functie;
  • IGN beschikt over 10 systemen (thermografische camera’s);
  • rapportage wordt mondeling toegelicht.

De inspecteurs leveren de volgende informatie aan t.b.v. de rapportage

Locatie, componenten en type (zodat de klant weet welk component hij dient te bestellen bij problemen), constatering, temperatuur van de component, advies, belasting, etc.

Van deze bevindingen wordt een rapport gemaakt wat overhandigd wordt aan de klant en mondeling toegelicht. De verzekering bekijkt tegenwoordig, tot in detail, de rapportage en wat de klant aan de geconstateerde problemen doet. Dus alles invullen is zo belangrijk omdat men op deze manier altijd kan zien wat er gedaan is en door wie en wanneer gerepareerd. De klant kan aan de hand van digitale en thermografische foto’s zien wat er is gemeten en waar zich hot spots bevinden. Door op deze wijze constateringen en het gemeten object weer te geven, wordt het rapport voor de klant helder. Het rapport wordt eventueel mondeling toegelicht. Tevens wordt er rekening gehouden met een eventueel vorig rapport en wordt er bij de nieuwe meting extra gelet op de gebreken die in het vorige rapport zijn geconstateerd. (m.a.w. is hier iets aan veranderd)