Cursussen

Inspectie Groep Nederland biedt cursussen aan om op de hoogte te blijven van de nieuwste normen binnen de wet- en regelgeving van elektrotechnische installaties. De cursussen kunnen traditioneel klassikaal worden gegeven bij uw bedrijf, of de cursist schuift aan bij de open inschrijvingen welke wij gedurende het jaar regelmatig op de locatie in Boxtel geven. Natuurlijk kunt u de cursus bij uw bedrijf helemaal afstemmen op de behoeften en mogelijkheden ter plekke, dit geeft een betere aansluiting voor de cursisten. Heeft u moeite om alle cursisten op hetzelfde tijdstip bij elkaar te krijgen, dan is wellicht een E-learning interessant. Hierbij kan elke cursist op elk willekeurig tijdstip dat voor hem en het bedrijf het gunstigst is de cursus volgen. Wel zo eenvoudig!

Cursus aanbod

 • NEN 3140 VOP

  De cursus heeft als doel om het personeel te instrueren m.b.t. de nieuwe regels van de NEN 3140. Er is een theoretische en praktisch gedeelte waarbij de regelgeving wordt doorgenomen en de cursist wordt geïnstrueerd op de meest voorkomende werkzaamheden voor een VOP-er. De cursus is bedoeld voor: monteurs / technisch kader / operators / productie.

 • NEN 3140 VP

  De cursus heeft als doel om het technisch personeel te instrueren m.b.t. de nieuwe regels van de NEN 3140. Aan de hand van een onderwerpenoverzicht kan een keuze worden gemaakt. Er is een theoretische en praktisch gedeelte waarbij de regelgeving wordt doorgenomen en de cursist wordt geïnstrueerd op de meest voorkomende werkzaamheden voor een VP-er. De cursus is bedoeld voor: technische medewerkers met minimaal LBO niveau.

 • Opleiding IV/WV

  De cursus heeft als doel om het leidinggevend personeel (WV voor uitvoerend en IV voor beleidsmatig) te instrueren m.b.t. de nieuwe regels van de NEN 3140 met alle daarbij horende aspecten. In 3 sessies wordt in een kleine groep de theorie en de invulling naar de praktijk doorgenomen met de cursist. De cursus is bedoeld voor: Technisch leidinggevende medewerkers met minimaal MBO-4 niveau.

 • Opleiding NEN 1010 update

  De nieuwe NEN 1010 bevat meer doelbepalingen met minder praktische invulling en dus meer eigen verantwoordelijkheid. Deze cursus maakt u wegwijs in de belangrijkste onderwerpen van NEN 1010:2015 en helpt u om uw weg te vinden in deze norm.

 • Thermografie

  Thermografische inspecties uitvoeren is niet alleen maar goed kunnen omgaan met je thermo camera. Vooral het interpreteren van de thermogrammen is specialistenwerk. Immers het maken van mooie vakantiefoto’s maakt je nog geen fotograaf.

 • Keurmeester NEN 3140 toestellen

  Deze cursus keurmeester is bedoeld voor iedereen die zich met het keuren van elektrische apparatuur en gereedschappen volgens de NEN 3140 gaat bezighouden. In eigen beheer of de controle hierop bij uitvoering derden.