Noodverlichting

Via het bouwbesluit kan het noodzakelijk zijn, afhankelijk van de voorwaarden, om een noodverlichting te hebben of aan te brengen. In principe zijn er twee soorten noodverlichtingsinstallaties: centraal en decentraal. Een jaarlijkse keuring is hierbij noodzakelijk.

De centrale noodverlichtingsinstallatie regelt, zoals de naam al vermoed, dat de noodverlichting vanuit een centraal punt wordt aangestuurd en gevoed (door middel van een centraal opgestelde accu). Het onderhoud en inspectie, deels geautomatiseerd, geschiedt in de meeste gevallen door de leverancier/installateur van deze installatie. De decentrale noodverlichtingsinstallatie regelt het activeren van deze noodverlichting decentraal en kenmerkt zich door een voeding (accu) in de plaatselijke armaturen.

U dient als eigenaar van het gebouw aan te tonen dat de noodverlichting installatie het doet op het moment dat dit nodig is. Het aantonen hiervan gebeurt doorgaans door een inspectie. De inspecties zoals door ons uitgevoerd kenmerken zich door een grondige inventarisatie van de materialen zoals deze aanwezig zijn (type lampjes en accu’s). Vervolgens vindt de inspectie plaats van alle onderdelen.

Rapportages zorgen er voor dat u aan de stakeholders kunt tonen dat men voldaan heeft aan deze zorgplicht.

Offerteaanvraag

Wilt u een offerte ontvangen voor Noodverlichting?

offerteaanvraag

« ga terug