Diverse

Naast de reguliere inspecties kunnen wij in eigen beheer of via onze vaste partners de volgende inspecties aanbieden. Netanalyse (net kwaliteit beoordelen) en inspecties klimmateriaal.

Soms kan een inspectie eenmalig zijn of klant specifiek moeten worden uitgevoerd. Dit is het geval bij bijvoorbeeld een netanalyse waarbij beoordeling gewenst is naar aanleiding van een telkens terug kerende storing of omdat de productie uitgebreid wordt en er een capaciteit probleem wellicht aanwezig is. We hebben het dan over het registreren van spanning, stroom en andere grootheden en het analyseren van deze gegevens.

Ook klimmaterieel, ladders en trappen dienen periodiek te worden geïnspecteerd. Per onderwerp wordt de relatie met wetgeving en normen toegelicht en geven we in het rapport aan hoe de inspectie op een praktische wijze is uitgevoerd.

  • Vlamboog

    Met de komst van de vernieuwde NEN 3140 in juli 2019, kortweg NEN 3140+A3:2019 genoemd, dient er aandacht te worden gegeven aan eventueel vlambooggevaar bij werkzaamheden in of nabij de verdeler.

  • Netanalyse

    Met geavanceerde apparatuur (schrijvende meters) wordt in kaart gebracht hoe het met de kwaliteit van de elektriciteitsvoorziening is gesteld. Hiermee kunnen afgewogen beslissingen worden genomen bij bijvoorbeeld het achterhalen van onverklaarbare storingen of uitbreiding van de installatie.

  • Ladderinspecties (NEN 2484)

    De inspectie NEN 2484 (ook bekend als de inspectie van klimmateriaal), bestaat uit de controle van (kooi-)ladders en trappen. Net als de toestellen/handgereedschappen, dient het klimmateriaal jaarlijks gecontroleerd te worden.

« ga terug