Keurmeester NEN 3140 toestellen

Deze cursus keurmeester is bedoeld voor iedereen die zich met het keuren van elektrische apparatuur en gereedschappen volgens de NEN 3140 gaat bezighouden. In eigen beheer of de controle hierop bij uitvoering derden. Opleiding NEN 3140 Keurmeester elektrische arbeidsmiddelen zorgt ervoor dat de cursist wordt opgeleid om zelfstandig met een standaard apparatentester de inspecties conform NEN 3140 te kunnen uitvoeren.

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • NEN 3140 en inspecties.
  • Theorie inspecteren elektrische arbeidsmiddelen
  • Praktisch meten aan elektrisch gereedschap
  • Gebruik van software
  • Gebruik van de meter (Secutest/Metrel, Afzonderlijke meetapparatuur, meetapparatuur meegebracht door cursisten).

Leerdoel

Deelnemers worden opgeleid voor het keuren van elektrische arbeidsmiddelen volgens de NEN 3140 (Elektrische arbeidsmiddelen = elektrisch gereedschap, elektrische apparatuur, elektrische machines, etc.)

Een theoretisch gedeelte waarbij de regelgeving betreffende de NEN 3140 wettelijk kader en technieken wordt doorgenomen. Praktijktraining waarbij door middel van metingen aan elektrische arbeidsmiddelen de keuring kan worden uitgevoerd. Hierbij worden diverse elektrische gereedschappen ter keuring aangeboden aan de keurmeesters.

De cursus wordt afgesloten met een vragenlijst en een certificaat van deelneming.

Prijs bij open inschrijvingen: € 325,–

Lestijden : 09.00-15.00 uur Cursus is inclusief lunch, lesmateriaal en certificaat. De cursus gaat door bij voldoende deelnemers.

Bedrijfscursus

Wilt u dat we de cursus Keurmeester NEN 3140 toestellen speciaal voor uw medewerkers geven, eventueel bij u op locatie?

aanvraag bedrijfscursus

Open inschrijvingen

Keurmeester NEN 3140 toestellen

Opgelet! Keurmeester NEN 3140 toestellen is nog niet opgenomen in de planning. Door in te schrijven wordt u op een wachtlijst geplaatst en op een later tijdstip geïnformeerd over een datum en locatie.

« ga terug